Friss hírek

2009.04.13. 08:32

Valamelyest csökkent a forgalom Röszkénél

<p>Mérséklődött a forgalom a röszkei határon. Vasárnap késő délután még egy órát kellett várakozniuk a Magyarországra tartóknak, de éjjel és hétfőn reggel már valamennyivel kevesebbet- mondta a Független Hírügynökségnek Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette ugyanakkor, hogy a nap folyamán ez várhatóan megváltozik, és a húsvéti ünnepekről visszainduló vendégmunkások miatt ismét hosszabbak lesznek a sorok Szerbia felől.</p>

Sikerült egy óra alá szorítani a várakozási időt Röszkénél vasárnap éjjel és hétfőn hajnalban. Vasárnap délután öt órától még egy órát kellett sorban állni Magyarország felé- mondta Szenti Szabolcs. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hozzátette, hogy jelenleg elsősorban a buszforgalom erős, az autósok hat sávot használhatnak a belépő oldalon. A torlódás napközben tovább növekedhet.

A forgalom főként az ünnepek után visszautazó elsősorban szerb, ukrán és román vendégmunkások miatt erősödött a napokban határátkelőnél. Mivel jövő héten lesz a "szerb húsvét", a kifelé vezető forgalom is megnőhet- mondta Szenti Szabolcs.

A rendőrség továbbra is azt javasolja azoknak, akik sietnek, hogy a tompai átkelőhelyet vegyék igénybe. Emellett a magyarok és a szerbek a tiszaszigeti átkelőt is használhatják, ahol nem kell várakozni. Ez azonban csak reggel 8 és délután 4 óra között van nyitva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!