Friss hírek

2009.04.16. 11:29

Vádemelési javaslat a posztógyár lerombolásának ügyében

<p>Vádemelési javaslattal zárta le a Kőszegi Rendőrkapitányság a város posztógyárának lerombolása ügyében folytatott nyomozást. Kőszeg egyetlen ipari műemlékének megsemmisítése ügyében hét ember ellen javasolnak vádemelést műemlék megrongálása és okirathamisítás miatt - mondta el a Független Hírügynökségnek csütörtökön Stubán Tamás Kőszeg rendőrkapitánya.</p>

Az 1901-ben épült, ideiglenes műemléki védettség alatt álló egykori kőszegi posztógyárat tavaly március 19-n rombolták le. A tulajdonos Innovációs Park Kft. egy nappal korábban eladta a gyárat egy egyszemélyes Kft-nek, a Kötex Kft-nek, mely egy nappal a gyár ledózerolása után, vagyis március 20-án továbbadta azt egy másik egyszemélyes Kft-nek, a Mortimer Hungária Kft-nek, melynek tulajdonosa egy munkanélküli férfi. A rendőrség április elején mindhárom cég tulajdonosai és vezetői, összesen hét ember ügyében vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást. A műemlék megrongálásán túl okirat hamisítással is gyanúsítják őket, mert a rendőrök szerint a cégek adás-vételi szerződései színleltek voltak.

Az ügyészségnek egy hónapja van a döntésre. Amennyiben a gyanúsítottakat bűnösnek találják akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatja őket a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!