Friss hírek

2009.04.18. 08:59

Úton a világörökség felé-Békés Megyei Hírlap

Békés megyében Mezőhegyesen található a legtöbb műemlék épület, ezért a település szeretne a világörökség részévé válni. A műemlékek egy település életében azonban sok örömet és rengeteg gondot is jelentenek - írja a Békés Megyei Hírlap.
Április 18-án ünnepeljük a műemlékvédelmi világnapot. Békés megye számos műemlékkel büszkélkedhet. A legtöbb Dél-Békésben, a Hild-díjas Mezőhegyesen található.
A város által kezelt műemlékek sorába tartozik a polgármesteri hivatal épülete is, amire már igencsak ráfér a felújítás. Mezőhegyes a Dél-alföldi Operatív Program Városörökség pályázatán 95 százalékos támogatást, 54 millió forintot nyert a munkálatokra.
Nagy előrelépés volt, hogy idén, év elejére mintegy 72 millió forintos állami forrásból felújították a Ménesudvarban lévő csaknem 200 éves versenyistállót. Idén pedig a maga nemében egyedülálló csikóslak következik a sorban.
Mezőhegyes az ezredforduló óta a Világörökség rang várományosa - írja a lap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!