Friss hírek

2009.04.09. 11:58

Újra kinyit a zalaszentgróti termálfürdő

<p>Három hónap kényszerszünet után csütörtökön délután újra kinyit a zalaszentgróti termálfürdő. Január elején azért zárták be, mert veszteséges volt, a tulajdonos önkormányzatnak havonta 5 millió forintba került a fenntartása.</p>

A medencékből január 5-én engedték le a vizet, és bezárták a kapukat. Átmenetileg 10 dolgozó veszítette el a munkahelyét, mert a városnak nem volt pénze a működtetésre. A fürdő egyébként a Széchenyi-terv támogatásával épült. 2003-ban adták át, és eddig még nem hozott hasznot Zalaszentgrótnak.

A tulajdonos önkormányzat a kényszerszünet alatt 15 millió forintot spórolt meg, de közben átalakíttatták az energetikai rendszert. Az utóbbitól azt várják, hogy például a fűtésen, jelentős költséget tudnak majd megtakarítani - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Császár József polgármester. Hozzátette: a fürdő melletti terület ezentúl szabadidőközpontként működik majd, ahol rendszeresen lesznek kulturális és sportrendezvények. Nyáron gyerektáborokat szerveznek oda, ami miatt szintén több bevétele lehet a fürdőnek.

Az újranyitás napján - csütörtökön 13 órától este nyolcig - a fürdő ingyenes, de a későbbi jegyárak sem magasabbak, mint tavaly. Sőt, a 14 év felettieknek eddig felnőtt belépőt kellett váltaniuk, mostantól viszont 18 éves korig diákjeggyel mehetnek be. Újdonság továbbá, hogy Zalaszentgrótról ingyenes buszjárat közlekedik a termálfürdőhöz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!