Friss hírek

2009.04.18. 20:12

TENISZ - Nadal - Djokovics döntő lesz Monte Carloban

<p>A világranglista vezető spanyol Rafael Nadal a harmadik helyen álló szerb Novak Djokoviccsal találkozik a Monte Carlo-i mesterverseny döntőjében.</p>

A szombati elődöntőben Djokovics a svájci Stanislas Wawrinkát múlta felül három szettben, míg Nadal a világranglista negyedik helyezettjét, a brit Andy Murray-t verte két játszmában.

Djokovics elég rosszul kezdte a találkozót, hiszen az első szettet 6:4-re elvesztette. A második játszmában aztán magára talált a szerb klasszis és mindössze egy gémet engedéjezett svájci ellenfelének. A döntő szettben ismét hullámvölgybe került Djokovics: Wawrinka 2:0-ra elhúzott, de a szerb játékos nem adta fel, és végül 4:6, 6:1, 6:3-ra győzött.

Nadal az első szettet magabiztosan húzta be 6:2-re, és a második játszmában már 5:2-re is vezetett, tehát úgy tűnt könnyedén jut a fináléba. Murray azonban 5:2-ről fejött 6:6-ra, így következhetett a rövidítés. A tie breakben már ismét a spanyol kiválóság koncentrált jobban, és bejutott a fináléba, ahol Djokoviccsal találkozik majd.

Monte Carlo, mesterverseny, elődöntők:
Novak Djokovics (szerb, 3.) - Stanislas Wawrinka (svájci, 13.) 4:6, 6:1, 6:3
Rafael Nadal (spanyol, 1.) - Andy Murray (brit, 4.) 6:2, 7:6

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!