Friss hírek

2009.04.30. 19:59

Szépirodalmi Figyelő-díj a Sátántangó szerzőjének

<p>Krasznahorkai László és Deák László nyerte idén a Szépirodalmi Figyelő-díjat. Az elismerést csütörtökön délután adták át Budapesten, a Magyar Írószövetség klubjában, ünnepélyes keretek között.</p>

A 2004-ben alapított díj győzteseit minden évben az irodalmi folyóirat előző évfolyamában szemlézett művek alkotói közül választják ki. Az adott évben nyújtott kimagasló teljesítmény mellett a szerzők életművét is figyelembe veszik a döntés meghozatalakor - mondta el a Független Hírügynökségnek L. Simon László, a Magyar Írószövetség titkára.

A két szerző kiválasztásakor igyekeznek arra is hangsúlyt fektetni, hogy vagy egy idősebb és egy fiatal művész, vagy egy prózai és egy lírai alkotó részesüljön az elismerésben. Idén ez utóbbi szempont érvényesült - tette hozzá L. Simon László, aki egy ideig a Szépirodalmi Figyelő főszerkesztője volt, és idén is tagja volt a díjat odaítélő kuratóriumnak.

2008-ban Kalász Márton költő és Ambrus Lajos író részesült a Szépirodalmi Figyelő Alapítvány elismerésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!