Friss hírek

2009.04.05. 06:30

SZDSZ: az Országos Tanács kezében a döntés

<p>Az SZDSZ az Országos Tanács ülésén dönt a Bajnai-program támogatásáról vasárnap. Ha a résztvevők kiállnak a kormányfő-jelölt mellett, akkor az SZDSZ parlamenti frakciójának tagjai aláírják a politikai nyilatkozatot.</p>

Fodor Gábor még pénteken mondta azt, hogy csak a programot támogató döntés után írják alá a frakció tagjai a Bajnai Gordon által bemutatott javaslatcsomagot. Erről a kormányfő-jelöltet is tájékoztatták.

Az SZDSZ nem kíván ultimátumot megfogalmazni a leendő kormány személyi összetételével kapcsolatban, de alapvető változásokra szükség van - mondta az SZDSZ elnöke. Fodor Gábor hozzátette: a következő napokban erről is fognak tárgyalni Bajnai Gordonnal. A pártelnök az Országos Tanácsnak (OT) azt fogja javasolni - az Ügyvivői Testület és a frakció tagjainak döntése alapján -, hogy fogadják el a leendő kormány programját, és támogassák a kormányfő-jelöltet. Fodor Gábor azonban hozzátette: mindenki számára kötelező érvényű az OT döntése, így ha elutasítják a Bajnai-programot, az előrehozott választást jelent.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!