Friss hírek

2009.04.07. 20:06

Svédországban rekedt 50 magyar - RTL Híradó

<p>Svédországban rekedt körülbelül 50 magyar. Kedden reggel nyolckor kellett volna hazaindulniuk a Skavsta reptérről a többi 100 utassal együtt, de a Wizzair járata azóta sem indult el. Az RTL Híradójának nyilatkozó egyik utas szerint órák óta étlen-szomjan várnak a repülőtéren és semmit nem tudnak arról, hogy mikor jöhetnek haza.</p>

A fogyasztóvédők szóvivője szerint a légitársaságnak gondoskodnia kellene az utasokról még akkor is, ha diszkont járatra szól a jegyük. Az ellátást folyamatosan biztosítani kell, az enni-innivalót és ha szükséges, a szállodai elhelyezést is - mondta Kathi Attila. Ezen kívül kártérítés is jár még, 1500 km alatti úticél esetén 250 euró.

Az RTL Híradó szerette volna megkérdezni a Wizzairt, hogy mikor juthatnak haza a Svédországban rekedt magyarok, de egész nap nem tudták elérni a légitársaságot. A híradó úgy tudja, nem először járnak így a Svédországból Budapestre utazók. Csak az elmúlt hónapban két másik Wizzair járat is volt, ami több mint 4 órát késett, és az utasoknak akkor sem adtak rendes ellátást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!