Friss hírek

2009.04.08. 13:28

Sólyom László a MOL-vezérrel tárgyalt

<p>Sólyom László köztársasági elnök hivatalában fogadta szerdán Hernádi Zsoltot. A MOL elnök-vezérigazgatója arról a tranzakcióról tájékoztatta az államfőt, amelynek keretében az orosz Szurgutnyeftgaz olajipari vállalat részesedést szerzett a magyar olajtársaságban.</p>

A találkozón az államfő kifejezte aggodalmát a tulajdonszerzés lebonyolításának módja és lehetséges hatásai miatt. Sólyom László jelezte: kérni fogja a kormányt, hogy az energiaellátás biztonságát és a tranzakció lehetséges hatásait a jövőben is vegye figyelembe az ügyben tett lépéseinél - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH).

A Szurgutnyeftgaz nemrégiben a MOL-ban szerezte meg az osztrák OMV több mint húsz százalékos részesedését. A Külügyminisztérium szakállamtitkára arra kérte az orosz nagykövetet: járjon közben azért, hogy az ügy hátteréről, az energiavállalat céljairól, stratégiai elképzeléseiről a magyar kormány és a MOL mielőbb felvilágosítást kapjon. Faller Jenő szerint a fejlemény azért volt különösen váratlan, mert a lépés előtt sem a kormány, sem a MOL vezetősége nem kapott értesítést, sem hivatalos, sem informális csatornákon keresztül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!