Friss hírek

2009.04.24. 18:13

Rablókat fogtak a Heves megyei rendőrök

<p>Egy budapesti, XIV. kerületi családi házban, épp egy rablás előkészülete közben fogta el kedden éjjel a Heves megyei rendőrség azt a négy férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy idős emberek házaiba törtek be, kirabolták és bántalmazták őket. A rendőrség szerint a rablóbandának köze lehet kéttucatnyi, az ország különböző részein elkövetett esethez.</p>

Módszereik rendkívül agresszívak és durvák voltak - mondta pénteken sajtótájékoztatón Juhász István, a Heves megyei rendőrfőkapitány Egerben. A rendőrség lefoglalta a négy férfi kocsiját, amelyben betöréshez használt eszközöket találtak.

A Független Hírügynökség információi szerint a rablók Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származnak.

A banda tavaly karácsonykor Szihalomban egy 86 éves férfi lakását rabolta ki, az idős embert megkötözték, majd összeverték. Idén márciusban Andornaktályán egy 86 éves asszonyra és 56 éves fiára támadtak rá, a lakásukat feldúlták, értékeiket elvitték, őket pedig brutálisan megverték.

A keddi rajtaütés után elfogtak még két férfit, akiknek szintén közük lehet a támadásokhoz. A rendőrség azt feltételezi, a rablóbandának köze lehet ahhoz a csaknem kéttucatnyi esethez, amelyet az utóbbi hónapokban követtek el az ország különböző részein. A most elfogott társaság tagjai közül ketten már előzetes letartóztatásban vannak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!