Friss hírek

2009.04.24. 13:17

Pokolgépek robbantak Bagdadban - 55 halott

<p>Két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy síita szentélynél Bagdadban - közölte az iraki védelmi minisztérium pénteken. Az eddigi hírek szerint legalább 55 halottja és 100 sebesültje van a terrorakciónak.</p>

Az öngyilkos merénylők Bagdad egyik síita negyedben, Musza Al-Kazim imám szentélye előtti piacon robbantották fel magukat néhány perces eltéréssel. Az iraki belügyminisztérium szerint az áldozatok döntő többsége a pénteki imára érkező civil volt. A detonációkban legalább 55 ember, köztük húsz iráni állampolgár életét vesztette, a sebesültek számát pedig százra becsülik a biztonsági források. A támadás mindössze egy nappal azután történt, hogy Bagdadban és Bakubában csaknem 80 ember halálát okozták kamikáze merénylők. A csütörtöki volt az idei év egyik legvéresebb napja az arab országban.

Az elmúlt hónapokban, de főként tavaly lényegesen kevesebb támadás történt Irakban, mint a korábbi időszakban. A bagdadi egészségügyi minisztérium legújabb jelentése szerint a 2005-ben kezdődő erőszakhullámban több mint 87 ezer irakit gyilkoltak le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!