Friss hírek

2009.04.23. 20:13

PDSZ: Elfogadhatatlan a pedagógus etikai kódex

<p>A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elfogadhatatlannak tartja a kormány terveit a pedagógus etikai kódex létrehozásáról. Az érdekvédelmi szervezet szerint a pedagógusokra már így is nagy terhet rónak, és a magyarországi közoktatást már régen nem a kormány, hanem az oktatásban dolgozók hivatásszeretete tartja életben.</p>

A PDSZ elnöke csütörtöki közleményében azt hangsúlyozza, hogy az elmúlt hét évben kormányzat a társadalmi problémák megoldását az oktatási intézményekre hárította. Kerpen Gábor szerint egyre nagyobb terhet rónak az oktatásban dolgozókra. Ezek az elvárások pedig jelentős feszültséget okoztak a közoktatásban - teszi hozzá.

Az érdekvédelmi vezető a Független Hírügynökségnek azt mondta: egyrészt az időzítést kifogásolják, álláspontjuk szerint ugyanis a kormánynak most a válságkezeléssel kellene foglalkoznia, nem pedig újabb szabályokat kényszeríteni a pedagógusokra. A másik probléma az etikai kódexszel az, hogy a kormány korrupcióellenes programján belül alkotná meg azt, ami érthetetlen a szakszervezet számára.

Kerpen Gábor szerint magyarországi közoktatást már régen nem a kormány, hanem az oktatásban dolgozók hivatásszeretete tartja életben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!