Friss hírek

2009.04.17. 12:35

"Pánik" Nagy-Britanniában: sorra zárnak be a pubok

<p>Riadalom lett urrá a briteken, miután nyilvánosságra került, hogy a világgazdasági válság következtében több ezer kocsma került veszélybe. A Sky News által pénteken közölt legfrissebb adatok szerint naponta átlagban négy "pub" zár be Nagy-Britanniában, ahol a kocsma a társasági élet legfontosabb szintere szinte minden társadalmi osztály számára.</p>

A "Brit Sör és Kocsma Egyesület" (BBPA) azonnali intézkedéseket követel a kormánytól a "pubok" megmentése érdekében. A felhívás szerint a pénzügyminiszternek le kellene tennie arról, hogy emeljék az alkoholra kivetett adót.

Nagyjából egy évvel ezelőtt már pánikoltak a britek a kocsmák miatt. Akkor a nyilvános helyeken bevezetett dohányzási tilalom és az emelkedő költségek miatt jelentek meg vészjósló közlemények, amelyek arról számoltak be kimutatásokra hivatkozva, hogy hetente átlagban 27 kocsma kénytelen bezárni a veszteségek eredményeként.

A BBPA egy évvel ezelőtt azt követelte a kormánytól, hogy fagyassza be a sör illetékét. Az érdekvédelmi egyesület azt állította akkor, hogy ellenkező esetben közösségek százai maradnak társasági hely, a hagyományos brit kocsma nélkül, aminek beláthatatlan következményei lehetnek a britek életformájára és közhangulatára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!