Friss hírek

2009.04.17. 12:25

Őrizetbe vettek két kaposvári börtönőrt

<p>Őrizetbe vettek két kaposvári börtönőrt pénteken délelőtt. Őket azzal gyanúsítja a Kaposvári Katonai Ügyészség, hogy idén január végén megvertek egy fogvatartottat. Az ügyészség tovább folytatja a nyomozást: vizsgálja, hogy mások is részt vettek-e a bántalmazásban.</p>

A két börtönőrt kihallgatásra, pénteken délelőttre idézték be a Kaposvári Katonai Ügyészségre. Onnan már kommandósok vitték el őket a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába.

"A katonai ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelte el a két börtönőr őrizetbe vételét." - mondta a Független Hírügynökségnek Bögöly Gyula, a Kaposvári Katonai Ügyészség sajtószóvivője. Hozzátette: az ügyészség tovább folytatja a nyomozást. Azt is vizsgálják még, hogy a bántalmazásban más is részt vett-e, tisztázi akarják kell a börtönőrök parancsnokainak felelősségét, valamint a rendőrség felelősségét is, mivel már a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság zárkájából is sérülésekkel szállították át a kaposvári börtönbe a fogvatartottat.

Január végén egy karádi férfit vittek a kaposvári börtönből a kaposvári kórházba. Ott kómába esett, majd néhány nap múlva meghalt. A nyomozás kiderítette, hogy a férfin több külsérelmi nyom is volt, ami verésre utalt. A katonai ügyészség ezt követően kezdte el vizsgálni az ügyet. A haláleset után néhány héttel a Büntetés-végrahajtási Intézet Országos parancsnoka leváltotta a kaposvári börtön parancsnokát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!