Friss hírek

2009.04.16. 13:28

Orgonapárbaj a Müpában - a belépés ingyenes

<p>Hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai és orgona szakos hallgatói versenyeznek a Művészetek Palotájában. A koncerten többek között Koloss István, Bach, Mendelssohn, Couperin és Messiaen művei csendülnek fel. Az este hatkor kezdődő Orgonapárbajra a belépés ingyenes - tájékoztatta csütörtökön a Független Hírügynökséget a Zeneakadémia sajtóosztálya.</p>

Rendhagyó koncertre számíthat a közönség hétfőn este a Művészetek Palotájában. A növendékek két csapata is összeméri tudását a Budapesttől Párizsig tartó képzeletbeli zenetörténeti kiránduláson.

A párbaj során színre lép a tanszék valamennyi hallgatója: Gajdos Imre, Harmath Dénes, Kocsis Anna, Mekis Péter, Monostori Ferenc, Pásztor Raymund Sándor, Somogyi Anna, Szabó Dávid, Szabó Kata, Tatai Dániel, Tóka Ágoston. Az esten a tanszék orgonaművész tanárai : Fassang László, Pálúr János és Ruppert István is kiveszik a részüket a nemes vetélkedésből.

A zeneakadémisták és mestereik estjén az orgona játszóasztala a színpadon épített emelvényen kap helyet. Így a megszokottól eltérően a művészek nem a háttérben, hanem a közönség szeme előtt szólaltatják meg a Művészetek Palotája orgonáját.

A koncertre a belépés ingyenes, azonban a szünetben és a koncert végén a Zeneakadémia Baráti Köre adományokat gyűjt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona tanszékének fejlesztéséhez, a hallgatók jobb képzési feltételeinek és gyakorlási lehetőségének megteremtésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!