Friss hírek

2009.04.08. 10:15

OLIMPIA: Chicago pályázata lenyűgöző a NOB szerint

<p>Lenyűgözőnek találta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megfigyelőcsoportja az Egyesült Államokbeli Chicago olimpiai pályázatát. A 13 fős társaság minden kandidáló várost meglátogat majd a következő hónapokban, első úticéljuk az illionisi város volt.</p>

A megfigyelők kedden, a távozásukkor tartott sajtótájékoztatón elmondták: lenyűgözőnek találták Chicago lehetőségeit, illetve az egész várost. Nawal el Moutawakel, a csoport egyik tagja - aki 1984-ben aranyérmet nyert 400 méteres gátfutásban Marokkó színeiben - szerint Chicago nagyon sokat adhat az olimpiai játékoknak és az olimpiai mozgalomnak. A megfigyelők néhány napot töltöttek Chicagóban, ahol megnézték a leendő stadionok helyszíneit és megvizsgálták az infrastruktúrát is.

A csoport ezután Tokiót, Rio de Janierót, illetve Madridot is felkeresi majd, hogy teljes képet kapjanak a pályázókról. A NOB októberben dönt a 2016-os olimpia helyszínéről. Az előrejelzések alapján egyébként az ázsiai város, Tokió számít a legnagyobb favoritnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!