Friss hírek

2009.04.08. 07:30

OLASZ FÖLDRENGÉS - 235-re nőtt a halottak száma

<p>Olaszországban erős utórengések rázták meg L Aquila várost kedd este és éjszaka. A halottak száma 235-re emelkedett a Rainews 24 televízió információ szerint. A mentőalakulatoknak sikerült élve kimenteniük egy fiatal lányt, aki 42 órát töltött a romok alatt.</p>

A kedd kora esti, a Richter-skálán az 5,5-ös és az 5,7-es közötti erősségű rengést éjfél előtt egy újabb, 3,8-es erősségű követett L Aquila városnál. Az utórengések legalább egy ember halálát okozták - jelentette az ANSA olasz hírügynökség. A városban este kétszáz rendőr járőrözött, hogy megakadályozzák a házak és üzletek kifosztását.

Silvio Berlusconi olasz kormányfő közlése szerint a mentőalakulatoknak 150 embert sikerült élve kimenteniük az összedőlt épületek romjai közül. A miniszterelnök elmondta, hogy a kutatást még 48 órán át folytatják, a túlélőket húsz sátortábor és 16 közkonyha várja.

Berlusconi megköszönte a külföldről érkezett felajánlásokat, de közölte, hogy nincsen szükségük segélyekre, mindent meg tudnak oldani. Robert Maroni olasz belügyminiszter szerint 130 millió eurónyi segélyt tették félre, és azt még több követheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!