Friss hírek

2009.04.10. 20:16

Obama szerint látszanak a remény sugarai

<p>Barack Obama szerint látszanak a "remény sugarai" azzal kapcsolatban, hogy az amerikai gazdaság kimozdul a bénító recesszióból. Erről pénteken beszélt az amerikai elnök, miután vezető gazdasági szakértőkkel - köztük Timothy Geithner pénzügyminiszterrel, Ben Bernake Fed-elnökkel, valamint gazdasági tanácsadójával, Lawrence Summers-szel - folytatott megbeszélést a washingtoni Fehér Házban. Obama ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy "sok munka kell még" ahhoz, hogy ismét egészségessé váljon a gazdaság.</p>

"Kezdjük látni a haladást, és ha kitartunk mellette, ha nem hátrálunk meg a nehézségektől, akkor meg vagyok győződve, hogy visszaállítjuk a gazdaságot a pályájára" - fogalmazott Obama a találkozót követő sajtótájékoztatón. Az amerikai elnök hangsúlyozta: a kisvállalkozások növekvő hitelfelvétele és az új energetikai és infrastrukturális fejlesztések azt mutatják, hogy "kezdjük látni a reménysugarakat a gazdaságban."

Hozzátette azonban, hogy a gazdaság továbbra is erős nyomás alatt áll. "Azt is látjuk, hogy milyen sok munkahely veszett el, mennyi a nehézség és milyen bonyolult helyzetekben találják magukat az emberek" - fogalmazott. "Még mindig sok a tennivalók, de a következő hetekben látni fogják a kormányzat további lépéseit is" - tette hozzá Obama.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!