Friss hírek

2009.04.22. 14:56

Növényültetés a Föld Napján fesztiválkomposzttal

<p>A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) szervezői 100 cserjét ültettek el a Tisza-parti város főterén szerdán, a Föld Napján. Az akció különlegessége az volt, hogy a növények trágyaszerét a tavalyi SZIN-en bevezetett biológiailag lebomló étkészletből nyerték - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Vető Viktória, a rendezvény sajtófőnöke.</p>

A hazai fesztiválpalettán egyedüliként a Szegedi Ifjúsági Napok tűzte ki célul a környezettudatos magatartás népszerűsítését. Tavaly már számos újítást vezettek be, így a visszaváltható, úgynevezett re:pohárat vagy a lebomló étkészletet.

A biológiailag lebomló tányérok - szelektíven gyűjtve - komposztálható hulladékként értékes másodnyersanyagot képviselnek. A tavalyi SZIN-en szelektíven gyűjtött tányérhulladékot használták fel a Föld Napján. Az időközben lebomlott edénye, talajjavító-szerként, a cserjék alá kerültek.

A tavaly elindított kezdeményezést a szervezők idén is folytatni kívánják. Ennek érdekében a SZIN környezetmérnök szakembert alkalmaz, aki már ki is dolgozta a SZIN öko-politikáját.

Minderről bővebben a www.szin.org oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!