Friss hírek

2009.04.09. 12:49

Nepáli expedícióra indulnak a magyarok

<p>Négy magyar hegymászó vág neki a világ nyolcadik legmagasabb hegyének, a nepáli Manaslunak kedden. A 8156 méter magas hegyet magyar túrázó még nem hódította meg. Az expedíció a "Magyarok a világ nyolcezresein" sorozat újabb állomása - mondta el a Független Hírügynökségnek Vincze Szabolcs sajtófőnök.</p>

Március 14-én reggel száll fel a profi hegymászók repülőgépe Ferihegyről, és valószínűleg csak június közepén jönnek haza - mondta Vincze Szabolcs. Az embert próbáló nepáli expedícióban Kollár Lajos, Erőss Zsolt, Mécs László, és dr. Szabó Levente vesz részt, utóbbi egyben a csapat orvosa is. Erőss Zsoltnak egyébként a Manaslu lesz a nyolcadik nyolcezer méter feletti hegye.

A sajtófőnök arról is beszámolt: a csapattagok egyénileg készültek fel a túrára. A hegymászók egyébként hosszabb menetekre számítanak, mint a korábbi expedíciók során, ugyanis nagyobb a távolság a táborok között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!