Friss hírek

2009.04.20. 09:23

Négynapos munkarendre áll át a Magyar Közút Zrt.

<p>Takarékossági okokból négynapos munkarendre tér át hétfőtől a Magyar Közút Nonprofit Zrt.. Az új rendszertől évi 180-200 millió forintos megtakarítást remélnek. A munkaórák száma változatlan marad, így sem a dolgozók száma, sem a fizetése nem csökken - áll a társaság üzemeltetési igazgatójának közleményében.</p>

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 3300 munkavállalót foglalkoztat. Az új munkarend alapján 10 órás műszakban dolgoznak majd, péntekenként pedig ügyeleti rendszert vezetnek be.

Ezeken a napokon az útellenőrzést normál rendben végzik a társaság munkatársai, ezen túl azonban készenléti műszakban ügyelnek. Ez azt jelenti, hogy a társaság a 30 ezer kilométeres hazai közúthálózaton továbbra is elhárítja a balesetveszélyes úthibákat, nagyobb probléma - például fákat kicsavaró vihar - esetén pedig riasztják az ügyeletes dolgozókat is - derül ki a közleményből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!