Friss hírek

2009.04.11. 11:42

MOTO GP - Mégis képernyőn lesz Talmácsi nyitófutama

<p>Eldőlt, hogy lesz televíziós közvetítés a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 köbcentiméteres kategóriájának nyitófutamáról - benne Talmácsi Gáborral. A versenyt vasárnap 20 óra 15 perctől közvetíti a Magyar Televízió. A Katari Nagydíj másik két kategóriájának viadalát felvételről láthatják majd a magyar nézők - vasánap késő este. Ujhelyi István - aki a héten közvetített a spanyol jogtulajdonos cég és az MTV között - úgy látja, jövő hét második felében az egész szezonra alá tudják majd írni a sportesemény közvetítéséről a szerződést. Meglátása szerint méltányos a Dorna javaslata a magyar köztévével szemben.</p>

A MOTO GP közvetítéseinek jogtulajdonosa pénteken este telefonon értesítette a Magyar Televízió (MTV) sportosztályának vezetését, hogy felajánlja az MTV számára a katari vasárnapi futam minden kategóriájának ingyenes közvetítését - tájékoztatott korábban közleményében a Balatonring Team.

A jogtulajdonos, a spanyol Dorna cég attól függetlenül kész rendelkezésre bocsátani a közvetítést, hogy a Magyar Televízió csak a jövő héten dönt arról, hogy megveszi-e az idei évre a közvetítői jogot - állt a közleményben. A cég mindezt - ahogy fogalmaztak - a magyar nézőknek és Talmácsi Gábor szurkolóinak tett gesztusként teszi.

Balatonring Team információi szerint az MTV vezetése hivatalos válaszában közölte: a gyorsaságimotoros-világbajnokság Katari Nagydíjának nyitófutamát vasárnap 20 óra 15 perctől közvetíti a közszolgálati televízió. A 250 köbcentis kategóriában versenyző Talmácsi Gábor futamát élőben láthatja a magyar közönség, a másik két kategória versenyét pedig felvételről játsszák majd le egy későbbi időpontban.

Ujhelyi István kormányzati projektkoordinátor emlékeztetett: jövő évtől öt éven keresztül a MOTO GP-t Magyarországon rendezik. Mint a Független Hírügynökségnek elmondta: ezért volt számára furcsa, hogy nem sikerült korábban megegyeznie a spanyol jogtulajdonosnak és a Magyar Televíziónak arról, hogy Magyarországon is láthassák a nézők a futamokat.

A héten Ujhelyi István is közvetített a két fél között, megállapodásuk szerint a katari futamot ingyen kapja meg a köztévé. A kormányzati projektkoordinátor reményét fejezte ki, hogy a jövő hét második felében az egész szezonra meg tudják kötni a szerződést, és az összes futamot láthatja a magyar közönség. Ujhelyi István szerint ez nemcsak a motorsport rajongóinak jó hír, hanem ország érdeke is, hiszen nagyon komoly beruházásokat terveznek a spanyolok Magyarországon. Talmácsinak is és az országnak is ez egy pozitív előrelépés - fogalmazott.

Ujhelyi István szerint méltányos, az MTV anyagi helyzetét figyelembe vevő javaslatot tett le a spanyol jogtulajdonos cég. Ebben a Dorna egyébként kisebb jogdíjat határozott meg, mint a tavalyi versenyek esetében - közölte Ujhelyi István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!