Friss hírek

2009.04.24. 13:54

Morricone a Győri Filharmonikusokkal koncertezik

<p>Öt év után ismét együtt koncertezik Ennio Morricone és a Győri Filharmonikus Zenekar. A világhírű olasz zeneszerző és karmester májusban a győri zenekarral indul afrikai és ázsiai turnéra. Morricone és a filharmonikusok Marokkóban, Kínában, Dél-Koreában és Tajvanon lépnek fel közösen.</p>

Ennio Morricone és a Győri Filharmonikus Zenekar első közös koncertje pontosan öt évvel ezelőtt, 2004. április 25-én volt Budapesten. Akkor 8000 ember volt kíváncsi a Budapest Sportarénában tartott előadásra, Ennio Morricone pedig világszínvonalúnak nevezte a győri együttest. A kapcsolat nem szakadt meg, olyannyira, hogy a világhírű olasz zeneszerző és karmester májusban a Győri Filharmonikus Zenekarral indul afrikai és ázsiai turnéra. Az Oscar-díjas művészt képviselő menedzser iroda a tavalyi év végén kereste meg és kérte fel a zenekart az együttműködésre. A folyamatos tárgyalásokat követően a napokban született meg a megállapodás, amit Ennio Morricone menedzsere Luigi Caiola, a Győri Filharmonikus Zenekar részéről pedig Fűke Géza igazgató látott el kézjegyével. A szerződés értelmében a győriek 7 koncerten lépnek fel a Maestroval Marokkóban, Kínában, Dél-Koreában és Tajvanon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!