Friss hírek

2009.04.06. 19:41

Milliós fizetések és prémiumok - RTL Híradó

<p>Újabb milliós vezetői fizetések derültek ki az állami cégeknél. Ezeket azonban a Nemzeti Vagyonkezelő magától tette ki a honlapjára. Néhány cég igazgatójának a fizetését már korábban megküldték a Blikk-nek, miután a lap beperelte őket, és a bíróság az újságnak adott igazat - adta hírül az RTL Híradó.</p>

A Nemzeti Vagyonkezelőnél az ítélet miatt döntöttek úgy, hogy közzéteszik az összes cégvezető bérét. Kiderült, Erős János és Czirják Sándor, a Magyar Fejlesztési Bank két vezérigazgatója is több mint 3 millió 600 ezer forintot keres havonta, bruttóban. Mindketten kapnak prémiumot is, évente 35 millió forintot.

A Magyar Export-Import Bank vezérigazgatójának is 3 millió 600 ezer forint felett van a fizetése. Bodnár Zoltán prémiuma majdnem 35 millió forint. A bank igazgatóságának elnöke is munkaviszonyban van. Csillag István ezért több mint 2 millió forintot kap havonta, a prémiuma majdnem 20 millió.

Az erdészeti vállatok vezetőinek ennél jóval kevesebb a fizetése. Közülük Feiszt Ottó, a Zalaerdő vezérigazgatója keres legjobban, 1 millió 32 ezret. Az éves prémiuma csaknem 10 millió forint. A legkevesebb fizetése Széles Attilának van, aki a Vértesi Erdészet vezérigazgatója, bruttó 706 ezer forintot kap, a prémiuma több mint 6 millió 700 ezer forint.

A vezetők az idei prémiumot biztosan nem veszik fel, a válság miatt ugyanis vissza kell fizetniük az államkasszába. Ez körülbelül 1,4 milliárd forint lesz. Összesen több mint 50 vállalat van részben vagy egészben állami tulajdonban. Ezek közül most 40 cég vezetőjének a fizetését tette közzé a Nemzeti Vagyonkezelő a honlapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!