Friss hírek

2009.04.05. 14:21

Megkezdődött a civil demonstráció a Hősök terén

<p>Teljesen megtelt a Hősök tere, több ezren gyűltek össze vasárnap délután kettő órára, a Civil Összefogás Fórum előrehozott választásokért tartott demonstrációjának kezdetére. Az összegyűlt tömeg a tér mellett a Dózsa György utat is elfoglalja, így az autósokat a rendőrök a környező utcákba terelik. A demonstrálók között egyébként rengeteg nemzeti színű, és mindössze néhány árpádsávos zászlót látni.</p>

Jelenleg a színpadon elhangzó beszédeket hallgatják az emberek. A helyszínen kordonok nincsenek, és rendőket se látni. A demonstrációra minden irányból folyamatosan érkeznek az emberek - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A civilek már korábban megfogalmaztak egy 12 pontból álló petíciót, illetve egy levelet is írtak Sólyom László köztársasági elnöknek címezve. A petícióban szerepel - egyebek mellett -, hogy követelik az ország félrevezetéséért felelősök kizárását a közéletből, a magyar föld és otthonok védelmét, az oktatás és az egészségügy kiemelt állami támogatását, a közbiztonság megteremtését, magyar állampolgárságot a határon túli magyaroknak, hiteles tömegtájékoztatást, a sajtó függetlenségét.

Az államfőnek címzett levélben pedig azt kérik Sólyom Lászlótól, hogy éljen minden alkotmányos jogával és morális lehetőségével az előrehozott országgyűlési választások érdekében. A levél aláírói közt szerepel - mások mellett - a Makovecz Imre nevével fémjelzett Magyarországért Egyesület, a MAGOSZ, a Magyar Szociális Fórum, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és a Polgári Körök Országos Szövetsége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!