Friss hírek

2009.04.24. 14:03

Májustól tilos a dohányzás a győri játszótereken

<p>Pénteken kihelyezték az első játszótéri dohányzást tiltó táblát Győrben. A kisalföldi megyeszékhelyen május 1-től nem lehet füstölni a játszótereken. Eddig az időpontig 60 helyszínen összesen 123 darab figyelemfelhívó táblát raknak ki. Aki megszegi a tilalmat 30 ezer forintos pénzbírságra számíthat.</p>

Pénteken Győr polgármestere csavarozta fel az első táblát, amely felhívja a figyelmet arra, hogy tilos a játszótéren dohányozni. Borkai Zsolt elmondta, a város helyi rendeletet alkotott a játszótéri dohányzás tiltására, amely május 1-én lép életbe. Aki tehát jövő hét péntektől rágyújt a játszótereken, akár 30 ezer forintos pénzbírságra is számíthat. A polgármester kifejtette, az egészségmegőrzés mellett a szülői példamutatás a célja a szabályozásnak.

Győrben a játszótéri dohányzás megtiltását a Fidelitas kezdeményezte. A szervezet elnöke elmondta, a jövőben szórólapokkal is felhívják majd a felnőttek figyelmét az új szabályozásra. Emellett szeretnék, ha országosan is minél több település mondana nemet a játszótéri füstölgésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!