Friss hírek

2009.04.19. 20:06

LÓSPORT - Három patkóval is dominált Overdose

<p>Három patkóval aratott fölényes győzelmet vasárnap délután Overdose, a magyar csodaló Budapesten, az OTP-Hungária Nagydíjon. Overdose bal első patájáról ugyanis 400 méter után levált a szilikonbetétes patkó, így az utolsó 600 métert már csak három patkóval tette meg - mondta el a Független Hírügynökségnek Mikóczy Zoltán, a ló tulajdonosa.</p>

Mikóczy Zoltán a futam után a Független Hírügynökségnek elmondta: teljesült az, amiért ma elindultak a versenyen, vagyis mindazok, akik szerették volna közelről látni Overdose-t, verseny közben is megcsodálhatták teljesítményét. Mivel a vasárnapi futam csak egy felhozó verseny volt, Overdose nem is teljes erőbedobással futott, zsokéja, Christophe Soumillon mindössze körülbelül 70 százalékot "vett ki" belőle, ennek ellenére 52,6 másodperc alatt teljesítette az ezer métert, ami könnyen lehet, hogy új világcsúcs is egyben - mondta Mikóczy Zoltán.

Ezt az időt ráadásul három patkóval teljesítette, 400 méter után ugyanis levált a bal első lábáról a szilikonbetétes patkó, amelyet sérülése után tettek fel neki. A múlt héten még sántított, mert patkolás közben a kovács belevágott a körömágyába, emiatt tették fel a speciális patkót. A történtekről egyébként már értesítették a kovácsot is, aki még vasárnap visszateszi a patkót Overdose lábára.

Azt egyébként nem tudni, hogy Overdose fut-e még Magyarországon, a tervek szerint most Anglia következik, majd Párizsba megy a csodaló, de Mikóczy Zoltán elmondása szerint Magyarországon amúgy sincs olyan verseny, amelyen indulhatna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!