Friss hírek

2009.04.23. 15:48

LABDARÚGÁS - Platini nemet mond a rasszizmusra

<p>Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Michel Platini azt szeretné, ha a játékvezetők leállítanák a mérkőzéseket, ha a nézőtérről rasszista bekiabállást hallanak.</p>

Az egykori kiváló futballista kijelentését azután tette, hogy a Juventus-szurkolók rasszista szitkokkal illették az Internazionale csatárát, Mario Balotellit a két csapat múlt hétvégi bajnoki találkozóján. A torinóiakat a szövetség azzal büntette, hogy a soron következő hazai bajnoki meccsüket zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk, bár a drukkerek tagadták, hogy ilyesmit tettek volna.

Platini most azt tervezi, hogy egy olyan szabályt hoz létre, amely lehetővé tenné a bírók számára, hogy 10 percre beszüntessék a találkozót, ha a fanatikusok rasszista megnyilvánulásokat tesznek. A tervet a romániai UEFA ülésen fogják ismertetni, és ha minden jól megy, akkor májusban már érvénybe is léphet.

"Csak úgy lehet megszabadulni a rasszizmustól, ha megállítjuk a játékot" - idézte Platini szavait a The Sun című brit bulvárlap. "Az UEFA engedélyezi, hogy 10 percre beszüntessék a meccseket rasszista bekiabálások esetén, ami nagy bátorságot igényel majd a bíróktól" - tett hozzá az elnök.

"Ha ezután is folytatódnak a bekiabálások, akkor végleg le lehetne fújni a találkozót. Az üzenet egyértelmű: zéró tolerancia a rasszistáknak" - jelentette ki Platini.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!