Friss hírek

2009.04.03. 18:31

LABDARÚGÁS: Kölcsönt kap a Valencia

<p>Lélegzetvételhez jut a spanyol Valencia labdarúgóklub, amely évek óta komoly pénzügyi nehézséggel küzd. Lapértesülések szerint ugyanis 50 millió eurós kölcsönt kap a csapat egy helyi befektető csoporttól, hogy átvészeljék a nehéz időszakot. Javier Gomez, a klub ügyvezető igazgatója pénteken jelentette be a jó hírt a játékosoknak.</p>

A korábbi kétszeres Bajnokok Ligája-döntős csapat februárban jutott el a mélypontra, amikor leállították az új stadion építését és a játékosok bérének kifizetését. A Valencia ugyanis komoly adósságot halmozott fel az évek során, egyes hírek szerint több mint 450 millió euróval tartozik.

A klub vezetősége egyébként még reménykedik az új, 75 ezer férőhelyes stadion felépítésében, illetve a Bajnokok Ligája részvétel kiharcolásában. Előbbihez körülbelül 200 millió euróhoz lenne szükség, amelyet a jelenlegi aréna körül lévő telkek eladásából termelnének ki, utóbbihoz pedig jobb teljesítmény kellene, a Valencia ugyanis jelenleg 6. a bajnokságban, öt ponttal lemaradva a kérdéses negyedik helytől, utolsó hét mérkőzésükből pedig csak egyet nyertek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!