Friss hírek

2009.04.17. 15:28

LABDARÚGÁS: Klasnic kevesli a kártérítést

<p>Elutasította a német bíróság peren kívül megítélt kártérítési összegét Ivan Klasnic, horvát labdarúgó. A játékos azután perelte be volt klubjának két orvosát, hogy állítása szerint félrediagnosztizálták vesebetegségét, amely kis híján véget vetett karrierjének. A bíróság 300 ezer eurót ítélt meg peren kívül Klasnic-nak, aki elutasította az összeget és továbbra is ragaszkodik az 1,1 millió eurós kártérítési igényéhez.</p>

A játékos ennek ellenére állítja, őt nem a pénz hajtja, csak igazságot követel. Ügyvédje szerint ugyanis már 2001-ben kimutatható volt veseproblémája és nem kellett volna eddig várni a kezeléssel, így ugyanis már csak a műtét volt az egyetlen lehetősége.

A 29 éves Klasnic 2001 óta játszott a Werderben, egy évet azonban ki kellett hagynia, veseproblémái miatt. A támadó 2007 márciusban esett át sikeres veseátültetésen. Az volt egyébként a második beavatkozás, egy hónappal korábban ugyanis szervezete kilökte édesanyjától kapott veséjét. Problémái miatt több mint egy évet hagyott ki a Werder Bremenből, Slaven Bilic szövetségi kapitány azonban ennek ellenére is beválogatta az EB csapatba, ahol két gólt is szerzett. Klasnic volt a világ első vese-transzplantált labdarúgója, aki egy világversenyen pályára lépett, ráadásul ő gólt is lőtt.

2008 nyarán Klasnic elhagyta a Werdert és Franciaországba szerződött a Nantes csapatához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!