Friss hírek

2009.04.24. 15:28

LABDARÚGÁS - Fabregas két meccset kapott a köpésért

<p>Két mérkőzésre tiltotta el az angol labdarúgó szövetség (FA) Cesc Fabregast, az Arsenal spanyol játékosát, aki állítólag leköpte március közepén a Hull City másodedzőjét, Brian Hortont.</p>

Az FA bekérette az incidensről készített videófelvételeket is, majd alapos elemzés után úgy döntöttek, hogy Fabregas bűnös. Azt nem tudni, hogy a spanyol tényleg köpött volna, az FA azonban a játékos viselkedését büntette két meccses eltiltással, mivel semmi keresnivalója sem volt a pályán.

Az állítólagos eset a mérkőzés végén történt, amikor - az amúgy sérülés miatt nem játszó - Fabregas odament Hortonhoz és felé köpött. Az esetnek szemtanúja volt Phil Brown, a Hull menedzsere is. Fabregas viszont még aznap éjszaka telefonált a The Sun szerkesztőségébe és tagadta, hogy hasonló incidens történt volna a meccsen. A mérkőzés egyébként sem volt mentes az indulatoktól, a félidőben ugyanis a Hull játékosai csúnyán összeszólalkoztak az Arsenal focistáival a játékoskijáróban, ráadásul a Hull egy lesgól miatt esett ki a kupából, Phil Brown pedig kezet sem fogott az Arsenal menedzserével, Arsene Wengerrel.

Fabregas mellett egyébként Brown-t is elmarasztalták a bírónak tett beszólásai miatt. A két vétkesnek május közepéig van ideje fellebbezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!