Friss hírek

2009.04.04. 17:22

Kordonokkal a vasárnapi MSZP kongresszusnál

<p>Kordonokat állítanak fel a rendőrök vasárnap a Budapest Kongresszusi Központnál, ahol az MSZP tartja majd rendkívüli kongresszusát. Az indoklás szerint ugyanis a rendezvényen részt vevő védett személyek - azaz az ország vezető szocialista politikusainak - biztonsága a rendőrség kiemelt feladata.</p>

Elrendelte Dobozi József a Köztársasági Őrezred parancsnoka a vasárnapi rendkívüli MSZP kongresszus helyszínének lezárását. Ez azt jelenti, hogy kordonokat állítanak fel a Budapest Kongresszusi Központ közelében. Vasrácsok várhatóan az épület körül, a Jagelló út és az Alkotás utca által határolt területen lesznek. A kordonok a "szükséges ideig" de legkésőbb vasárnap este 8 óráig lesznek felállítva.

A terület lezárását Dobozi József azzal indokolta, hogy az épületben megtartandó rendezvény - a szocialista párt rendkívüli kongresszusa - valamint az azon részt vevő védett személyek biztonsága, szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása a rendőrség kiemelt feladata. A lezárás pontosan meghatározza majd, hogy hol húzódnak a biztonsági zóna határai, ez egyértelművé teszi, hogy melyik az a terület, amely "a gyülekezési jog gyakorlására és egyéb nyilvános rendezvények megtartására rendelkezésre áll".

Az MSZP vasárnapi, rendkívüli kongresszusa várhatóan dönt Bajnai Gordon kormányfő-jelöléséről, illetve az új pártelnökről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!