Friss hírek

2009.04.22. 13:36

Kitiltott egy teljes települést a moteljéből

<p>"Megbotránkoztató viselkedés" címén egy ausztrál férfi kitiltotta moteljéből egy új-zélandi kisváros mind a 16 ezer lakóját. A brit Telegraph című napilap internetes kiadása szerint a tilalom felzúdulást váltott ki Új-Zélandon, az ügyben még egy politikus is megszólalt, aki azt nyilatkozta, hogy nem csodálkozik a történteken, hiszen a szálloda tulajdonosa egy ausztráliai férfi.</p>

Az új-zélandi Palmerston North-ban található motel (Supreme Motor Lodge) ausztrál tulajdonosa, Steve Donnelly szerint a közeli kisvárosban élő fiatalok évek óta randalíroznak a szállójában. A nagy csoportokban érkező fiatalok sportesemények alkalmával rendszeresen vandálokként viselkednek a motelben, és éjszaka hosszan üvöltetik a zenéjüket.

A "bajkeverők" miatt a tulaj úgy határozott, hogy kitiltja moteljéből Wainuiomata település összes lakóját. Döntése általános felháborodást váltott ki Új-Zélandon. Az ügyben megszólalt egy politikus is. A Munkáspárt képviselője Trevor Mallard, az érintett településen született és nevelkedett. Elmondása szerint őt nem lepte meg a férfi viselkedése: "Nem csodálkozom, hiszen ausztráliai. (...) Lépése buta és inkorrekt."

De Steve Donnely szerint döntésének nincs köze ahhoz, hogy ausztrál állampolgárként él Új-Zélandon - immáron két éve. Állítása szerint "bármi olyan is történjék, ami nem tetszik a kiwiknek (az Új-Zélandon élők külföldön ismert beceneve), akkor a helyiek előszeretettel utalnak az ausztrál kapcsolatra". A motel tulaja szerint ausztrál állampolgárságának semmi köze nincs ahhoz, hogy vandál fiatalok erőszakoskodnak a szállodájában. Donnely szerint a közeli kisváros középiskolájának tanárai okolhatóak azért, hogy nem képesek kordában tartani a diákjaikat a moteljében. Az iskola vezetői visszautasították a vádat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!