Friss hírek

2009.04.30. 20:52

Kifakadt az olasz kormányfő ellen a felesége

<p>Nyilvánosan kifakadt az olasz kormányfő felesége a férje ellen, miután hírek jelentek meg arról, hogy Silvio Berlusconi pártja vonzó, fiatal nőket akar jelölni az európai parlamenti választásokra.</p>

Veronica Lario azt mondta, hogy a terv megüti a "szégyentelen ostobaság" szintjét, amit az "uralkodó szórakoztatására" mutatnak be. Az "uralkodó" Silvio Berlusconi azt mondta, hogy a feleségét félrevezette a baloldali média, amely úgy tálalta a dolgot, hogy tévésztárok, színésznők és egy egykori szépségkirálynő vannak a lehetséges jelöltek között, pedig csak egyetlen "úgynevezett show-girl" van a listán.

Veronica Lario, az 53 éves egykori színésznő, aki Miriam Raffaella Bartolini néven született, 1990 decemberében ment hozzá Berlusconihoz, akinek ő a második felesége. Az asszony az ANSA olasz hírügynökségnek küldött e-mailben eresztette szabadjára érzéseit, és kifakadásáról később az összes olasz újság beszámolt. "Az uralkodó (Berlusconi) szórakoztatása, hogy fiatal lányokat dobnak be a Szabadság Népe párt jelöltjeiként... A külszín, a csábos nők mögött, és ez az igazán fontos, azonban ott van az Ő arcátlansága és kimértségének hiánya, és az, ahogy kikezdi a nők, minden nő hitelességét" - írta az olasz kormányfő felesége.

Silvio Berlusconi azt mondta olasz újságíróknak később: nagy kár, hogy a felesége elhitte, amit a lapokban olvasott. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy pártja azért választ bizonyos nőket, hogy felfrissítse pártját olyanokkal, akik műveltek és felkészültek. Berlusconi úgy fogalmazott, hogy pártja jelöltjei nem lesznek olyanok, mint a "rossz szagú és rosszul öltözött alakok bizonyos pártok képviseletében a parlamentben."

Az asszony azt írta az e-mailben: "Szeretném világossá tenni, hogy a gyerekeim és én ebben a helyzetben áldozatok vagyunk, nem pedig cinkosok. Ki kell bírnunk ezt az egész ügyet, amitől szenvedünk " A Szabadság Népe párt, Berlusconi pártja később közleményben tudatta, hogy Barbara Matera színésznő, tévé bemondó és volt szépségkirálynő-jelölt az egyedül nő, aki a média "szóhasználatával show-girlként van jelen a párt listáján".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!