Friss hírek

2009.04.11. 08:51

Kevesebb adóbevétel a válság miatt Győrben

<p>Az első negyedéves adóbevételeken már érződik a gazdasági válság hatása Győrben. Márciusig 900 millió forinttal kevesebb pénz folyt be az önkormányzat kasszájába, mint tavaly ilyenkor. Valószínűleg a költségvetést is módosítani kell.</p>


Eddig 128 millió forint értékben kértek adó fizetési halasztást győri vállalkozások. Elsősorban az iparűzési és építményadó befizetésével akadt gondjuk a cégeknek. A fizetési nehézségekkel főként a közepes - tehát 50 főnél nagyobb létszámú - vállalkozások küzdenek. Március 15-ig összesen 900 millió forinttal kevesebb adót fizettek a cégek, mint 2008. hasonló időszakában. Ez a kiesés jelentős, és a hiány várhatóan tovább emelkedik majd. Mint azt Simon Róbert Balázs alpolgármester a Független Hírügynökségnek elmondta: valószínűleg módosítani kell a város költségvetését is, és keresik a megoldást a kieső összegek pótlására. Az alpolgármester azt is hozzátette, hogy Győr pénzügyi helyzete ennek ellenére stabil, és a kevesebb adóbevétel nem befolyásolja az önkormányzati intézmények működését, valamint a tervek szerint egyetlen egy beruházást sem állítanak le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!