Friss hírek

2009.04.10. 12:27

Kétórás várakozás, komoly torlódás Röszkén

<p>Már több mint két órát kell várni a kilépésre a Röszkei határátkelőn. A sor egyre nagyobb, ez már nem csak a határátkelőn, hanem az átkelőre vezető sztrádaszakaszon is komoly torlódásokat okoz.</p>

Péntek reggel óta folyamatosan nő a forgalom a röszkei autópálya határátkelőn, délután 2-3, este pedig akár négy órát is vesztegelniük kell azoknak, akik Szerbiába szeretnének átjutni. A húsvéti ünnepekre és tavaszi szabadságra Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások miatt nőtt meg a forgalom.

A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy a határátkelőhöz közeledve óvatosak legyenek, mert az út szélén veszteglő kamionosok közül többen is kisebb csoportokban beszélgetnek az autópálya szélső sávjában, de olyan is volt, hogy a középső szalagkorlátra ülve beszélgettek egymással, miközben a belső sávban a határátkelőt a személyautók még megközelíthetik.

A rendőrök továbbra is a kerülőutakat javasolják, egyrészt a tompai határátkelő felé érdemes kerülni, emellett a magyarok és a szerbek a tiszaszigeti átkelőt is használhatják, ahol nem kell várakozni. A tiszaszigeti átkelő reggel 8 és délután 4 óra között van nyitva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!