Friss hírek

2009.04.11. 14:07

Jól járhatóak a keleti határátkelők szombaton

<p>Úgy tűnik, elmarad a húsvét előtt várt roham az ukrán, román és szerb határátkelőknél - a szombati információk szerint. A rendőrség ugyanakkor arra számít, hogy hétfőn még megnövekedhet a fogalom az országba befelé vezető oldalon.</p>

A rendőrség korábban a nyugaton dolgozó, szerb, ukrán, román vendégmunkások szabadságolása miatt arra számított, hogy néhány keleti határátkelőnél akár több órás várakozás is lesz majd a húsvét előtti napokban.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökséget szombaton úgy tájékoztatta: bár megnövekedett a forgalom, szombaton már nem alakultak ki torlódások Röszkénél. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy korán elkezdték tájékoztatni az utazókat a határhelyzetről, illetve a szerb hatóságokkal valamint a Vám- és Pénzügyőrséggel is felvették a kapcsolatot a határrendészek a rugalmasabb együttműködésért. A harmadik ok az lehet, hogy sok, nyugaton dolgozó a válság miatt meggondolta, mennyire éri meg most néhány napra hazamenni - tette hozzá.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Záhonynál átlagos a forgalom, egy óra a várakozási idő kifelé menet.

A román határszakaszokon nincs torlódás a rendőrség szerint, Ártándnál például jóval átlag alatti a forgalom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!