Friss hírek

2009.04.23. 19:50

Jogerős évek a sikkasztó végrehajtónak

<p>Jogerősen három és fél évre ítélte csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a végrehajtót, aki bűntársával 42 millió forintot emelt le a végrehajtási számlákról. Ezzel 70 ügyfélnek okoztak kárt.</p>

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság tájékoztatása szerint csütörtökön úgy ítéltek, hogy a férfi és a nő - az első és másodrendű vádlottak - egységesen többrendbeli csalás és sikkasztás miatt marasztalhatók el. Az ügyekben a felbujtó a másodrendű vádlott volt. Az ő utasítására vette le a férfi a végrehajtói számlákról a 42 millió forintot és adta kölcsön a nőnek. A végrehajtó így nem fizette ki a behajtott pénzeket a végrehajtást kérőknek.

Amikor a pénz elfogyott a bírósági végrehajtói letéti számláról, kölcsönkért több embertől összesen 6 millió forintot, hogy azzal próbálja fedezni a hiányt. A kölcsönt azzal vette fel, hogy lakást venne, de közben tudta, hogy a pénzt nem fogja tudni visszafizetni.

A másodfokú, jogerős döntés a büntetőjogi minősítésen változtatott a januári, első fokú ítélethez képest annyiban, hogy a csalásokat és sikkasztásokat a két ember egységesen követte el, úgy, hogy a nő volt a felbujtó. A kiszabott ítéleteken nem változtattak: a férfi három és fél évet, a nő 2 évet kapott, most már jogerősen. A férfit 4, a nőt 3 évre a közügyektől is eltiltották, mellékbüntetésként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!