Friss hírek

2009.04.11. 10:49

Jégkrémes autóból csapolta a szeszt

<p>Egy speciálisan átalakított jégkrémes autóval terítette az illegális szeszt az a bajai férfi, akit Szerencsen fogtak meg a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai. A férfi több, mint 600 liter szeszt próbált meg elszállítani megrendelőjének. A pénzügyőrök őrizetbe vették. Ellene jövedéki orgazdaság bűntette miatt indítottak eljárást.</p>

A vámosok az autó hűtőkamrái közt kisebb kannákból összehegesztett tárolót találtak, a leeresztő csapra pedig a hátsó rendszámtábla mögött bukkantak rá, mondta el a Független Hírügynökségnek Varga Zoltán, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense. A vámosoknak az tűnt fel, hogy abban a szerencsi utcában, ahol meglátták a felirat nélküli kisteherautót, még soha nem árultak jégkrémet. Igazoltatták az autó vezetőjét, majd átnézték a hűtőkamrákat. A kocsi látszólag teljesen üres volt. A pénzügyőröknek azonban feltűnt, hogy a megszokottnál valamivel kisebbek az autó kamrái.

Átvizsgálták az autót, és a hátsó rendszámtábla mögött egy titkos csapra bukkantak. Kiderült: egy több száz literes tárolót alakított ki a tulajdonos a kamrák között. A vámosok összesen 640 liter, csaknem 96 százalékos szeszt csapoltak le a titkos tárolóból. A férfi azt állította: nem tudja, hogyan került autójába a titkos tároló, vallomást azonban nem tett. Mivel a férfi ellen korábban is indítottak már eljárást hasonló bűncselekmények miatt, ezért őrizetbe vették.

A több mint kétmillió forint értékű árut és a speciálisan átalakított szállítóautót lefoglalták a pénzügyőrök. Az autó vezetője és egyben tulajdonosa ellen pedig jövedéki orgazdaság bűntette miatt indítottak eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!