Friss hírek

2009.04.04. 20:14

JÉGKORONG: 4500 plüssállat repült a jégre

<p>Több mint 4500 játékmedvét dobtak a jégre a magyar szurkolók a csütörtök esti, Finnország elleni barátságos mérkőzésen. A drukkerek a Magyar Jégkorong Szövetség felhívására vittek magukkal plüssmacikat és az első magyar gól után percekig dobálták a játékokat a pályára. A plüssállatokat szombaton adták át három gyermekklinikának - olvasható a szövetség közleményében.</p>

A játékosok összesen 4532 plüssmacit jutattak el szombaton a kijelölt gyermekkórházaknak, a játékokat többek között Kangyal Balázs, Svasznek Bence, Majoross Gergely, Fodor Szabolcs valamint Ocskay Gábor húga személyesen adták át. A játékállatok között az apró plüss nyuszitól a hatalmas Micimackókig mindenféle előfordult, így a csecsemőtől a tizenévesig minden korosztály örömét lelheti az ajándékban.

A macikból a Heim Pál Gyermekkórház mellett bőven jutott a Tűzoltó utcai Gyermekklinika és a SOTE 1. számú Gyermekklinika kis betegeinek is. Utóbbiban szombat délután a válogatott játékosok mellett Ocskay Gábor húga is meglátogatta a gyermekeket. Az Ocskay család kifejezett kérése volt, hogy a nemes célra való tekintettel a tragédia ellenére se maradjon el a segítő szándékú örömünnep.

"Leírhatatlan az a szeretet és támogatás, amit napok óta kapunk a szurkolóktól és a szövetségtől. Tudom, hogy Gábor is egyetértett a plüssmacis jótékonysági akcióval, és ezzel a látogatással az ő szeretetét is elvihettük a gyermekekhez" - mondta el Ocskay Zsuzsanna.

"A csütörtöki győzelem és a mai kórházi látogatás is nagyon meghatározó élmény volt számomra. Én magam is apuka vagyok, így tudom mekkora boldogság, amikor egy kis beteget sikerül felvidítani. Ahányszor ránézek a gyerekekre, mindig az jut eszembe, hogy talán belőlük is nagy hokis lesz" - mondta el Kangyal Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!