Friss hírek

2009.04.09. 15:13

Influenza: Egyedül Szabolcsban van még járvány

<p>Az előző héthez képest 46 százalékkal kevesebb, összesen 9 ezer 900 beteg fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz március 30-a és április 5-e között - derül ki az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb adataiból. Valamennyi megyében és Budapesten is csökkent az új fertőzöttek száma, egyedül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt a járványküszöb fölött a betegek aránya. Az ÁNTSZ honlapja szerint az influenza miatt már csak 4 kórházban van részleges látogatási tilalom.</p>

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az országos átlag csaknem háromszorosa volt a megbetegedési gyakoriság, de az országos átlag feletti volt az előfordulás Somogy, Vas, Pest, Tolna, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is.

A 14. héten a betegek kormegoszlásában nem történt jelentős változás, mérsékelten emelkedett a 60 évnél idősebbek aránya az előző héthez képest. A betegek 31,7 százaléka 15 éven aluli, 38,3 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt, 20,4 százaléka 35-59 éves, 9,6 százaléka 60 éven felüli volt.

Szinte már mindenütt az országban feloldották a látogatási tilalmat, a www.antsz.hu alapján zárlat van még a fővárosi Bethesda Gyermekkórház III. Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán, a mohácsi városi kórház szülészeti, gyermek és újszülött osztályain, a szolnoki megyei kórház pszichiátriai osztályán valamint a miskolci megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!