Friss hírek

2009.04.09. 17:19

Hovát tűnt az MVM pénze? - feljelentés az NNI-nél

<p>Feljelentést tett a Magyar Villamos Művek (MVM) az előző vezetése idején történt kétes üzletek ügyében a Nemzeti Nyomozó Irodánál csütörtökön. A cégnél korábban belső vizsgálat tárt fel szabálytalanságokat.</p>

Az MVM közleménye szerint csütörtökön az általuk megbízott ügyvédi iroda feljelentést tett az előző vezetés ideje alatt történt ügyek kapcsán, amelyekben felmerülhet bűncselekmény gyanúja is. A belső vizsgálatnak a közleményben nem részletezett megállapításait a cég igazgatósága szerdán fogadta el. A megállapítások szerint indokolt a különböző polgári peres és fegyelmi eljárások mellett nyomozati eljárást is kezdeményezni - áll a közleményben.

A társaság felügyelő bizottsága szerint: "a társaság jelenlegi igazgatósága és ügyvezetése mindent megtett az ügyek feltárása, a károk mérséklése és a jövőbeni hasonló esetek előfordulásának megakadályozása érdekében".

A feljelentéssel az MVM szerint elérhető közelségbe került, hogy a cégcsoport véglegesen lezárja a cég gazdálkodását és megítélését is hátrányosan érintő ügyleteket.

Korábban az Index.hu hírportál írt arról, hogy egy ciprusi offshore cég 2007-ben 6,35 millió eurós befektetési kölcsönt kapott az MVM-től. Ennek körülbelül a felét a később befulladt magyar energianád programba fektették. Egy magyar cég 23 milliárd forintos kártérítést követel az MVM-től, mert ők szállították volna az erőművekben energia előállítására felhasználni kívánt nádat. Mindez az MVM előző vezérigazgatójának, a most a BKV-t irányító Kocsis Istvánnak az ideje alatt történt. Az MVM-től kártérítést követelő cégnél dolgozott egyébként Molnár László műszaki-gazdasági főtanácsadó, akinek Kocsis szerdán köszönte meg a munkáját a BKV-nál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!