Friss hírek

2009.04.15. 19:08

Hamis bérletek és igazolványok Miskolcon

<p>Egyre többen próbálnak meg hamisított bérlettel utazni a városi buszokon és villamosokon Miskolcon. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-nél (MVK Zrt.) úgy számolnak, hogy az idén legalább dupla annyi esetük lesz, mint tavaly volt. A tapasztalatok szerint a hamisítók között egyre több az idős ember, a hamisítványok pedig nagyrészt kezdetlegesek. A közlekedési cég minden esetben tesz feljelentést, mert a hamisítók évente több tízmillió forint kárt okoznak.</p>

A közlekedési cég tapasztalata az, hogy tavaly óta ugrásszerűen megnőtt a hamis bérlettel utazók száma a miskolci járatokon. 2008-ban 112 ilyen igazolványt találtak, ebben az évben viszont már három hónap alatt több mint ötvenet - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Braun Csaba, az MVK Zrt. marketing osztályvezetője.

A leggyakoribb módszer az, hogy átírják a dátumot. Egyre többször próbálkoznak idősebb emberek. Egy nyugdíjas házaspár például egy bérletet használt, az asszony a saját fotóját cellux-szal ragasztotta fel. A hamisítványok többsége kezdetleges.

A hamisítók évente több tízmillió forint kárt okoznak. A közlekedési vállalat minden esetben feljelentést tesz okirathamisítás miatt. Az eddigi tapasztalatok szerint általában pénzbírságot szabnak ki tíz-húszezer forint értékben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!