Friss hírek

2009.04.30. 14:44

Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztivál Gárdonyban

<p>Megkezdődött a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztivál csütörtökön. Négy napon át Gárdonyban a strandokon a látogatókat különféle, a térségre jellemző finomságokkal, kulturális programokkal és sporteseményekkel várják, valamint bemutatják a városhoz és a tóhoz kapcsolódó hagyományokat és természeti értékeket.</p>

Vaddisznósütés, vadpörköltek, a régi halsütési módok kipróbálása, bor és pálinka különlegességek kóstolása. Valamennyi nevezetességhez ingyen busz és belépő, szigetkerülő portya a tavon, sárkányhajótól a vitorláson át a csónakig minden vízi járművel, olimpikonok vezetésével. Gyerekhorgász fesztivál, és Közép-Kelet Európa legkiválóbb festőinek alkotásaiból tárlat, köztük a világ legjobb 10 alkotója között számon tartott Shirikov képeivel - csak néhány a négy nap kínálatából.

Négy testvérvárosból 150 látogatót vár Gárdony, erre 18 ezer eurót pályázaton nyert. A testvérvárosok bemutatják az elmúlt évek legsikeresebb uniós projektjeit. Ezzel és a programok sorával emlékezik meg a város arról, hogy húsz évvel ezelőtt nyerte el a városi rangot - mondta a Független Hírügynökségnek Tóth István, Gárdony polgármestere.

A program része a Velencei-tó turisztikai arculat-átalakításának, amellyel a gárdonyi önkormányzat a strandokra épülő, szezonális jellegű tömegturizmus helyett a rekreációt, aktív kikapcsolódás élményét egész évben biztosító szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt.

A részletes programok a www.velenceitofeszt.extra.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!