Friss hírek

2009.04.17. 11:34

Fishing On Orfű - másodszor június 18-20.

<p>Karaoke és szörnyvadászat is várja mindazokat, akik részt vesznek június 18-és 20-a között a második alkalommal megrendezett Fishing on Orfű Fesztiválon. A tavaly nyáron debütált alterfeszt közönsége ebben az évben a magyar zenekarok mellett, külföldi fellépőket is meghallgathat. Idén a bérlethez, a fellépő zenekarok dalait tartalmazó ingyen CD is jár - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Vető Viktória, a rendezvény sajtófőnöke.</p>

A Fishing On Orfű Alterfesztet Lovasi András zenész és Rátgéber László kosárlabdaedző hívta életre tavaly nyáron. Az alapítók szándéka az volt, hogy egyfelől bemutatkozási teret adjanak a hazai alternatív zene képviselőinek, másrészt Orfűt felrajzolják a hazai fesztiváltérképre. Már tavaly csaknem tízezren vettek részt a háromnapos zenei rendezvényen.

Az idei alterfeszten a két nagyszínpad, és a tehetségkutató helyszín mellett, két újabb színpaddal bővül a kínálat. Az egyik új helyszínen lépnek majd fel az angolszász rock követői, a hip-hop mesterei és az elektronikus zenét játszó csapatok. A másik újdonság az Alexandra színpad, amely a fesztivál "decens szórakozást nyújtó szeglete". A fellépő zenekarokon túl ez a helyszín ad teret a Fishing On Orfű két új fejlesztésének: az élőben játszó zenészekkel kísért bio-karaoke-nak, valamint a bárzongorista zenei aláfestésével kísért bio-chill-out-nak.

Az első alterfeszten Rátgéber mesteredző arra tett kísérletet, hogy átugorja az orfűi tavat. Ez végül nem sikerült neki, aminek semmi más oka nem lehetett, mint a tó fenekén lakó szörny, amely lehúzta a trénert. Rátgéber László azonban nem adja fel, ezúttal Szörnyvadászatot indít, amelynek részleteit a helyszínen ismerhetik meg a fesztivál látogatói.

Bővebb információ a fesztiválról a www.fishingonorfu.hu oldalon található.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!