Friss hírek

2009.04.29. 13:51

Ficsor Ádám: nem a kormány, hanem a Fidesz hazudik

<p>A polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter szerint hazugság Demeter Ervin és Simicskó István állítása, miszerint a kormány jó előre tudott az orosz Szurgutnyeftyegaz MOL-részvények felváráslási szándékáról és módja lett volna megakadályozni a piaci adás-vételt - derül ki Ficsor Ádám szerdai közleményéből.</p>

A miniszter leszögezte: ez a kijelentés hazugság, ezt a valótlanságot nem lehet a hírszerzés jelentésének idézésével megcáfolni, mivel e jelentésnek mind a tartalma, mind az időpontja titkos. Ilyen jelentésekre való politikai motivációjú nyilvános hivatkozás súlyos következményekkel jár és különösen megengedhetetlen, ha ezt az indiszkréciót a nemzetbiztonsági bizottság elnöke (Simicskó István )követi el.

Demeter Ervin volt titokminiszter szerdai sajtótájékoztatóján ugyanakkor megismételte, hogy a kormány tudott a felvásárlási szándékról.

Ficsor Ádám szerint ugyanakkor a keddi zárt ülésen egyetértés volt arról - a Fidesz-KDNP állításával ellentétben -, hogy a nemzeti olajtársaság függetlenségét meg kell őrizni és akár tovább erősíteni az állam védelmi szerepét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!