Friss hírek

2009.04.04. 15:54

Felismerték a vámosok a cigarettacsempészt

<p>Több ezer doboz zárjegy nélküli, ukrán cigarettát foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai Borsod megyében az M3-as autópályán. Az autó vezetője ellen orgazdaság miatt indult eljárás, a csomagtartóban talált 2500 doboz cigarettát pedig lefoglalták a vámosok. A férfit azért állították meg a pénzügyőrök az autópályán, mert emlékeztek rá, hogy korábban hasonló ügy miatt indult eljárás ellene.</p>

Az M3-as autópályán Miskolc felé tartottak a Kikelet 2. akcióban résztvevő pénzügyőrök a napokban, amikor gyanús lett nekik egy mellettük elhaladó autó. A vezető ugyanis ismerős volt a vámosoknak, mondta el a Független Hírügynökségnek Varga Zoltán, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának szóvivője szombaton. A férfi ellen két hónappal ezelőtt orgazdaság miatt indult eljárás, mert 3 ezer doboz adózatlan cigarettát próbált meg a borsodi megyeszékhelyre csempészni. A vámosok követni kezdték az autót, majd megállították. Kiderült: a férfi ezúttal is csempészcigarettát próbált Miskolcra szállítani. Az igazoltatáskor 2500 doboz zárjegy nélküli ukrán cigaretta került elő a csomagtartóból.

A férfit előállították. Ellene ismét jövedéki orgazdaság bűncselekménye miatt indult eljárás, a csaknem másfél millió forint értékű adózatlan cigarettát és a szállításhoz használt autót pedig ezúttal is lefoglalták a vámosok. Ha bűnösnek találják, akár 3 év börtönbüntetést is kaphat. Emellett 3 millió forintig terjedő jövedéki bírsággal is számolnia kell. A lefoglalt cigaretta forgalomba kerülése esetén 1,5 millió forinttal károsította volna a költségvetés adóbevételeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!