Friss hírek

2009.04.10. 14:57

Felavatták a megújult veszprémi kollégiumot

<p>Hivatalosan is átadták a Pannon Egyetem felújított központi kollégiumát pénteken. Az épület PPP-konstrukcióban, magántőke bevonásával újult meg 1,3 milliárd forintból.</p>

A kollégium 1964-ben épült, 2006-ban zárták be a korszerűtlen körülmények miatt. Korábban 600 diáknak adott helyet, most az átalakított, korszerűsített szobákban százzal kevesebben férnek el. Minden szinten van közös vizesblokk, konyha és társalgó. Kialakítottak edzőtermet, betegszobát és mosókonyhát is. A földszinten két szoba mozgáskorlátozottak fogadására is alkalmas.

A kollégium PPP-konstrukcióban, magántőke bevonásával újult meg 1,3 milliárd forintból.
A beruházó cég biztosította a fejlesztéshez szükséges összeget, amelyet a felsőoktatási intézmény kamatokkal törleszt. A Pannon Egyetem száz százalékban bérli vissza az épületet a beruházótól 20 éven át - mondta Rédey Ákos, az egyetem rektora.

A Veszprémben tanuló nappali tagozatos diákok egyébként 6 kollégiumi épületbe nyerhetnek felvételt, összesen 1700 fős létszámban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!