Friss hírek

2009.04.04. 07:47

Ennyit keresnek a csúcsfőnökök! - Blikk

<p>Csaknem egy év pereskedés után a Blikk megkapta a legnagyobb állami vállalatok vezetőinek javadalmazásáról szóló adatokat. A csúcsvezetők milliókat keresnek.</p>

A legtöbbet, bruttó 3,5 millió forintot Tátrai Miklós Zoltán, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatója viszi haza. Őt 3,42 millióval Heinczinger István MÁV-vezér követi. Jól keres a Magyar Posta vezérigazgatója is. Borosné Szűts Ildikó 2,84 milliót vihet haza havonta. Nem sokkal kap kevesebb pénzt a Magyar Villamos Művek és a Szerencsejáték Zrt. első embere sem. Mártha Imre Edgár 2,765, Székely Gábor pedig 2,185 millió forintból gazdálkodhat havonta. A vállalatok igazgatósági és felügyelőbizottsági elnökei valamivel kevesebbel is beérik. Egymillió forint fölött csak a MÁV igazgatósági elnöke kap. Kamarás Miklós 1,5 milliót keres, és szintén jár neki az autó, valamint a mobiltelefon. A lap megkérdezett egy szakértőt, aki elmondta: a bérek megfelelnek a piaci átlagnak, ráadásul Nyugat-Európában egy hasonló pozícióban lévő állami-cégvezető másfélszer-kétszer ennyit keres. A vezetők autót és mobiltelefont is kapnak, ráadásul néhány havi bérüket jutalomként is megkaphatják é! vente - írja a lap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!