Friss hírek

2009.04.19. 13:21

Előzetesbe helyezték Bolíviában Tóásó Elődéket

<p>Egy La Paz-i bíró előzetes letartóztatásba helyezte Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát származású Mario Fardig Astorga Tadics-ot terrorizmus vádjával - számolt be róla vasárnap az ABI bolíviai hírügynökség.</p>

A két férfit azzal gyanúsítják a bolíviai hatóságok, hogy meg akarták gyilkolni Evo Morales bolíviai elnököt, és több más politikust. Az előzetes letartóztatást egyébként a védelem is kérte biztonsági óvintézkedésből. A több mint kétórás tárgyaláson nemcsak a vád bizonyítékait sorolta fel egy ügyész, hanem a lefoglalt fegyverek listáját is bemutatták.

A bolíviai hatóságok szerint a 28 éves Tóásó és 51 éves társa zsoldosok: mindkettőjüket szombaton vitték egy La Paz-i börtönbe.

A bolíviai kommandósok csütörtökön rohamozták meg a Las Americas nevű hotelt, ahol megölték a magyar származású Eduardo Rózsa Florest és Magyarosi Árpádot valamint az ír Michael Martin Dwyert, miután Evo Morales bolíviai elnök tudomására jutott, hogy merényletet terveznek ellene. Rózsa Florest már el is temették pénteken szülővárosában, Santa Cruz-ban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!